over ons

DE ANGSTFABRIEK

Inmiddels heeft de Angstfabriek definitief haar deuren dichtgedaan. Gelukkig hebben we de podcastreeks nog!

De Angstfabriek is een fictieve plek waar technieken om ons bang te maken en producten die ons veiliger laten voelen worden ontwikkeld, getest en geperfectioneerd. Van (nep)nieuwsberichten tot onconventionele veiligheidsgadgets, deze fake fear factory speelt handig in op onze maatschappelijke angsten voor terreur en klimaatverandering. Het publiek krijgt nu de kans om een ‘kijkje achter de schermen’ te nemen bij deze angstproducent, want de Angstfabriek kent geen geheimen. Of toch wel?

Het NRC: "Pas in de kleedruimte komen we tot bezinning. Daar worden we geconfronteerd met de individuele gevolgen van ons werk. Als we naar buiten stappen beloven we onszelf niet meer te laten gijzelen door angst."

Eindhovens Dagblad: "Na een gijzeling van anderhalf uur kom je er niet alleen wat verdwaasd uit, ook kritischer".

FunX: "Nu ik de Angstfabriek in ben geweest besef ik me dat er eigenlijk een hele industrie achter onze angst zit, die ons bang aan het maken is om ons dingen te verkopen."

Binnenstad Den Haag: "Als inmiddels echte angsthaas en professionele bangerik kan ik concluderen dat de Angstfabriek een aanwinst voor de binnenstad is".

Brandpunt+: "Wat voor angsthaas ik zelf ben, wordt opnieuw bevestigd wanneer ik de fabriek in stap."

Theaterkrant: "Het concept dwingt je na te denken over welke mogelijkheden het meest aanspreken op het onderbuikgevoel van de massa."

Loesje: "Heel tof dat een kwalitatief goede voorstelling zo goed samen kan gaan met een kritische voorstelling. Het zet echt aan het denken."

De DUIC: "Door middel van de overtuigende acteurs en realistische setting, wordt al snel vergeten dat het toneelspel is."

Regio Leidsche Rijn: "De Angstfabriek is geen kermisattractie, escape-room of de set van een horrorfilm, maar een goed doordacht concept."

WIE ZIT ER ACHTER DE ANGSTFABRIEK

De Angstfabriek is een theatrale pop-up experience, ontwikkeld door Critical Mass. Critical Mass ontwikkelt tentoonstellingen, installaties, films en games die ogen openen en mensen laten reflecteren op hun eigen houding en gedrag. Zo brengen we gesprekken op gang en activeren we mensen om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving.

WIE WERKEN ER MEE?

MET DANK AAN:

Verschillende fondsen, stichtingen en gemeenten hebben ons gesteund om de Angstfabriek te kunnen realiseren.

De Angstfabriek wordt financieel gesteund door:

Fonds21

Stichting Democratie & Media

BankGiro Lotterij

Fonds 1818

VSB-fonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Gemeente Utrecht

Gemeente Den Haag

Prins Bernhard Cultuurfonds

Adessium Foundation

K. F. Hein Fonds

Stichting Cultuur Eindhoven

Fentener van Vlissingen Fonds