Angststudio #8 - Evelyn Austin

Evelyn Austin

Angststudio #8 - Evelyn Austin (22 januari)

In deze achtste aflevering gaat presentator Mounir Samuel te rade bij Bits of Freedom directeur Evelyn Austin. Een dynamische aflevering over de angst voor het verlies van privacy en de toenemende macht van bedrijven als Facebook. Want is de ‘’ondergang van de democratie’’ al ingezet nu Cambridge Analytica-praktijken aan het licht komen?

Samen met Mounir bespreekt Evelyn de verschillende ‘gevaren’ op het internet, geeft nuance aan hoe bang we hier echt voor moeten zijn én geeft praktische tips hoe we ons kunnen beschermen. Want dat het gebruik van het internet en sociale media ook een schaduwzijde heeft is voor de meesten duidelijk. We proberen onze data steeds beter te beschermen met VPN-verbindingen, stappen van Facebook af en en zetten in op digitale vaardigheid bij burgers. Evelyn stelt dat we juist af moeten van de verantwoordelijkheid bij de burgers leggen, en dat de huidige maatregelen juist de macht van de platforms vergroten. Het wordt tijd dat de overheid actief inzet op regulering van de bedrijven.

Beluister deze podcast-aflevering:

Abonneer je op deze podcast via deze kanalen:

Spotify | Google Podcasts | Apple podcast | Overcast | CastBox

WIE IS EVELYN?

Evelyn Austin is directeur van Bits of Freedom en zet zich in voor het groter, sterker en duurzamer maken van de beweging die werkt aan internetvrijheid. Bits of Freedom lobbyt zowel in Nederland als Europa voor betere wet- en regelgeving ter bescherming van online burgerrechten. Daarnaast is Evelyn mede-oprichter van The Hmm, een platvorm voor hedendaagse beeldcultuur en lid van de adviescommissie Digitale Cultuur van het Stimuleringsfonds Creative Industrie.

Lees meer over de organisatie via: www.bitsoffreedom.nl